Slecht nieuws voor presentator Rick Brandsteder. Er is door het Openbaar Ministerie (OM) vier weken cel tegen hem geëist, voor een mishandeling in het uitgaansleven vorig jaar.

Article continues after the ad

Eis

Van deze vier weken zouden in het geval van veroordeling twee weken voorwaardelijk zijn. Daarnaast eiste het OM vanochtend een taakstraf van negentig uur. Of het uiteindelijk ook zover gaat komen is nog even de vraag. De uitspraak is over twee weken.

Veroordeling

De rechtbank veroordeelde Brandsteder, de zoon van tv-ster Ron Brandsteder, vorig jaar tot een voorwaardelijke celstraf van een week vanwege de mishandeling. Ook moest de presentator een boete van 750 euro en 250 euro schadevergoeding betalen. Het OM vond de straf te laag en ging in beroep; Brandsteder is namelijk al eerder veroordeeld voor soortgelijke incidenten.

Het incident

De presentator zou eind januari iemand in het gezicht hebben geslagen nadat hij zou zijn geprovoceerd door het slachtoffer. Dat gebeurde nadat Brandsteder, naar eigen zeggen, per ongeluk voordrong bij het toilet. Ook zegt de presentator één keer te hebben uitgehaald naar het slachtoffer, terwijl die juist verklaart dat Brandsteder hem twee klappen gaf.