Gerard Butler krijgt het nog druk! Er staan nog drie films gepland in de actiereeks die begon met Olympus Has Fallen. Daarnaast willen de makers meerdere series beginnen!

Olympus Has Fallen (2013), de actiefilm waarin Gerard Butler de Amerikaanse president beschermt tegen een aanval op het Witte Huis, was een verrassend groot succes. De film had een beperkt budget maar was tóch succesvol, waarna London Has Fallen en Angel Has Fallen het ook best aardig deden. Het vreemde aan deze trilogie is dat verschillende delen zowel bij Gerard Butlers beste als sléchtste films horen en toch een succes werden.

Article continues after the ad

 

Never change a winning formula, denkt producer Alan Siegel: hij is bezig om op dit moment drie vervolgen te plannen, zo meldt hij op de ‘finance conference’ van American Film Markets.

Alles Has Fallen

Het project is nog ambitieuzer dan een tweede ‘… Has Fallen’-trilogie. De makers zijn bezig om de serierechten aan verschillende landen te verkopen. Het thema van een geheimagent die staatshoofden probeert te beschermen is redelijk universeel, dus internationale versies zouden het best goed kunnen doen.

 

Uiteindelijk moeten de films en series in elkaar grijpen. Stel dat er een Nederlandse Oranje Is Gevallen verschijnt, dan zou de hoofdrolspeler uit die serie (Michiel Huisman? Gijs Naber?) op een gegeven moment promoveren naar de films en met Butlers personage Mike Banning kunnen samenwerken.

Het project klinkt behoorlijk interessant voor liefhebbers van actiethrillers! Wie had in 2013 bedacht dat we ooit een Olympus Has Fallen Cinematic Universe zouden krijgen?