De populaire figuren Ollie B. Bommel, Tom Poes en butler Joost uit de strips van Marten Toonder krijgen hun eigen pretpark: Bommelwereld!

Bommelwereld wordt een indoor-attractiepark van ongeveer 9.000 vierkante meter. Het is de bedoeling dat het park, gebaseerd op De Avonturen Van Tom Poes, wat meer mensen naar het plaatsje Groenlo en de omliggende Achterhoek trekt.

Bommelwereld

Article continues after the ad

Het middelpunt van Bommelwereld wordt gevormd door kasteel Bommelstein. Andere gedeeltes van het park worden ingericht als bekende Bommel-locaties: Rommeldam, het Donkere Bomenbos en de Zwarte Bergen.

Met een beetje geluk is er ook een plaats voor Zwelgje, het ondeugende draakje uit de tekenfilm Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel, waarvan we jaren later nog steeds littekens op de ziel hebben! Schitterende film, maar het afscheid van Zwelgje trof iedereen middenin het hart.

De wereld van Ollie B. Bommel

Door de coronacrisis is het volgens Bommelwereld nog onduidelijk of het park in 2021 kan openen. Naast speelpret biedt Bommelwereld ook een museum: de catalogus van museum De Bommelzolder wordt overgenomen een vast onderdeel van het attractiepark.

Bommelwereld in Groenlo...! Al eerder vertelde ik u dat we in bespreking zijn over verplaatsing/overname van Museum de...

Geplaatst door De Bommelzolder op Vrijdag 10 juli 2020

De populaire strips van Marten Toonder spreken nog altijd tot de verbeelding. Op de hoogtijdagen van Tom Poes werden zijn avonturen vertaald in o.a. België, Frankrijk, Denemarken, Engeland, Indonesië en Duitsland.