Heel Holland Bakt, halve finale 2020, André van Duin

"Het Wilhelmus schalt door de speakers en de tent kleurt rood, wit, blauw en oranje." De overgebleven kandidaten van Heel Holland Bakt Anouk, Jeanette, Esther en Pauline vieren vanavond dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima 18 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Het thema deze week is namelijk Koninklijk! 

Article continues after the ad

We hopen wel dat de kandidaten het thema van vorige week 'Weer niet gelukt!' inmiddels zijn vergeten. Anders wordt het niet veel soeps met die creaties. De trailer van vanavond belooft in ieder geval weer wat sensatie in de uitzending: een snoepende Janny, een mixende André en vier kandidaten die alles uit de kast halen om die felbegeerde finale te halen. Bekijk de beelden hieronder.

Afvaller Aline

Helaas moeten de kijkers het wel doen zonder de Limburgse Aline. Zij viel vorige week af en dat was tegen het zere been van de HHB-fans. De opdracht was namelijk om een 'over-the-top'-taart te maken, maar de jury vond haar creatie... te over-the-top. Of het programma ook zonder Aline over de 3,2 miljoen kijkers gaat scoren, moet nog blijken. 

Technische opdracht

In ieder geval krijgen de vier kandidaten weer een lastige technische opdracht. Ze moeten zich namelijk wagen aan een heus hartcroissant, want wat is nu een koninklijk huwelijk zónder een variatie op de Franse lekkernij? Mocht het nu toch makkelijker zijn dan gedacht, kun je als kijker ook alvast aan de slag om binnenkort je Valentijn te verrassen (of gewoon jezelf: wij oordelen niet!).

Heel Holland Bakt is vanavond om 20:20 uur te zien op NPO 1.