Ben jij gek op bizarre proeven, kokosnoten en het geluid van steeds dezelfde gillende adelaar? Mooi! RTL komt met een nieuw seizoen Expeditie Robinson zónder over het paard getilde BN’ers.

De nieuwe Robinson verschijnt náást de bekende variant, waarin BN’ers en ON’ers gemixt worden. Deze verschijnt waarschijnlijk eind dit jaar weer op RTL5; mét een nieuwe presentator.

De Robinson met de onbekende kandidaten is bedoeld voor RTL’s streamingplatform Videoland. De stap lijkt in eerste instantie opmerkelijk. De Videoland-versie van Temptation Island kenmerkte zich juist door de aanwezigheid van zogenaamde VIPs *kuch*. De Expeditie Robinson-variant stopt juist de ónbekende Nederlanders achter de betaalmuur.

Misschien is het gewoon een manier om te ontdekken wélke aanpak het meeste oplevert. Veel Expeditie Robinson-fans (en ‘molloten’ trouwens ook) van het eerste uur zeggen dat hun show leuker was met onbekende deelnemers. We zullen zien!

Article continues after the ad

Huilende rappers

Zelf lijkt het ons wel verfrissend om weer een classic Expeditie Robinson-seizoen te zien met alleen maar bikkels. De afgelopen jaren stapten behoorlijk wat BN’ers vrijwillig uit de race; huilende rappers gaven menig aflevering een anticlimax.
 

 

Wanneer het ‘speciale’ Robinson-seizoen op Videoland verschijnt is nog niet bekend, net zomin als wie de presentator wordt. Zie jij een echte Rambo of Jungle Jane in jezelf? Dan kun je je hier opgeven!

Foto: RTL/Stefan Ammerlaan