La La Land-regisseur Damien Chazelle is behoorlijk open over het feit dat de prijswinnende film geïnspireerd is op de klassieker Singin’ in the Rain. Een filmfanaat heeft nu de twee filmische wondertjes in één magische filmtrailer verwerkt en het resultaat is prachtig.

Article continues after the ad

Debbie Reynolds

De uit 1952 afkomstige musical Singin’ in the Rain past blijkbaar perfect op het (wat ons betreft Oscar-winnende) pianonummer City Of Stars uit La La Land. De emotionele lading van deze fan-trailer wordt nog zwaarder door de aanwezigheid van Debbie Reynolds, die eind december is overleden.

Tijdens een filmfestival liet Ryan Gosling nog weten dat het werk van de Amerikaanse actrice zeer veel invloed op La La Land gehad heeft. “Ik wou dat ik dit persoonlijk tegen haar had kunnen zeggen, maar ik zou graag Debbie Reynolds bedanken voor haar prachtige carrière. Ze was elke dag een inspiratie voor ons”, aldus Gosling.

La La Land

La La Land vertelt het verhaal van actrice Mia (Emma Stone) en jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) die het proberen te maken in Hollywood. Dat blijkt zo makkelijk nog niet. Het lot brengt de dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?