Olcay Gulsen

Olcay Gulsen stond een tijdje achter de desk bij entertainment-roddelshow RTL Boulevard en na haar overstap bij Talpa veranderde ze nog even in en Shownieuws-gezicht. Ze blikt met gemengde gevoelens terug op die periodes achter de roddeldesk, to put it mildly.

Article continues after the ad

"Ik kijk erop terug als iets wat ik destijds grappig en leuk vond en wat mijn tv-carrière misschien vooruit heeft geholpen", zegt Olcay in de nieuwe editie van Veronica Magazine, vanaf vandaag verkrijgbaar. "Maar ik ben inderdaad blij dat ik niet meer elke dag een showtje hoef op te voeren."

'Ik trok dat echt niet meer'

Eigenlijk zat ze zich enorm te ergeren achter die desks. "Die halleluja-stemming als Marco Borsato weer eens was vreemdgegaan of iemand anders kapotging... Are you fucking kidding me? Ik trok dat echt niet meer." Ze begrijpt het als mensen haar toen mega-irritant vonden. "Daar heb je Olcay weer, die een of ander onderwerp staat te bekritiseren. Ik vind niet dat je daar per se heel likeable van wordt. Ook omdat je er vaak niet een échte mening over hebt, maar meer een soort geforceerde mening."

Gestalkt

"Nee, ik mis dat absoluut niet en ik zou zo’n programma ook niet snel meer doen." Een programma dat ze wél gaat doen? Gestalkt, dat ze overneemt van Thijs Zeeman. Waarom vindt ze zichzelf daar geschikt voor? Nou: "Ik ben niet de presentator die binnenkomt en heel tactisch een vragenlijst gaat afwerken. Ze merken dat ik dingen heb gezien en meegemaakt in mijn leven. Dat levert niet alleen een goed gesprek op: de slachtoffers weten dat ik ze begrijp."


Gestalkt is vanaf 23 maart elke dinsdag om 20:30 uur te zien op SBS6.