De zomer is begonnen, en na een bizar eerste halfjaar kunnen we allemaal wel een ‘feelgood’-film gebruiken! Netflix beseft dat ook: vanaf vandaag kun je lekker krijsen met de musicalfilm Grease!

Grease (1978) draait om de stoere Dany Zuco (John Travolta), die op vakantie het brave meisje Sandy (Olivia Newton-John) leert kennen. Terwijl Danny op loopt te scheppen over zijn vakantieliefde, verschijnt ze opeens op zijn middelbare school.

Totaal verrast gedraagt Danny zich nogal lullig tegen haar, waarna ze besluit een ander vriendje te zoeken. De andere leerlingen van Rydell High worstelen ondertussen met hun eigen tienerproblemen. Hoewel, tieners: blijkbaar waren er niet genoeg jonge acteurs beschikbaar, dus moesten de makers soms een beetje… improviseren.

Article continues after the ad

Grease

De film is ruim 40 jaar oud, maar is in de tussentijd alleen maar populairder geworden. Momenteel wordt er gewerkt aan een Grease-prequelfilm én een tv-spin-off over de ‘high school’ Rydell High.

Vrij recent hielden John Travolta en Olivia Newton-John een reünie, op een Grease-‘singalongshow’. John Travolta is natuurlijk nog steeds actief als acteur, maar Olivia Newton-John is al enige tijd ernstig ziek.

In juli verschijnen er natuurlijk nog veel meer gave films en series op Netflix. Hier vind je het overzicht voor de komende maand.