Dát er een tweede film over Doctor Strange gemaakt werd was al duidelijk. Marvel had alleen wat moeite om de ‘sorcerer supreme’ in het overvolle releaseschema te proppen. Het werk aan de sequel is zojuist begonnen!

Regisseur Scott Derrickson heeft volgens Variety officieel getekend om concrete stappen te ondernemen voor Doctor Strange 2. Zelf hield hij het bij een dubbelzinnige tweet!

Article continues after the ad

 

Er is nog geen schrijver vastgelegd (waarschijnlijk gebeurt dat wel snel), en er wordt gemikt om begin 2020 te starten met filmen. Een releasedate in datzelfde jaar is daarmee praktisch onmogelijk. CGI kost enorm veel tijd, en special effects in de vorige Doctor Strange waren behoorlijk mindblowing!

 

Was er wel íets echt?

Doctor Strange 2

Het geval wil dat Marvel al heeft gezegd dat er voor 2021 drie superheldenfilms gepland staan. Eentje in februari, wat te vroeg lijkt; één in mei, die al aannemelijker is; én nog een datum in november 2021. Hoewel er nog niets zeker is lijkt dát momenteel de grote kanshebber.

Het Marvel-universum ligt na Avengers: Infinity War totaal te grabbel, en ook Stephen Strange voelt zich… eventjes niet zo goed. In Avengers: Endgame (24 april) zien we mogelijk hoe Benedict Cumberbatch er weer bovenop komt!
 

 

Benedict Cumberbatch keert natuurlijk terug als de mysterieuze tovenaar, en Benedict Wong als zijn helper... Wong! Over de verdere rolverdeling is momenteel nog niets zeker. De toekomst ziet er voor Benedict & Benedict sowieso rooskleurig uit!