Amper een etmaal nadat de kandidaten van het nieuwe RTL-5 programma 'Oh oh daar gaan we weer’ bekend zijn geworden duikt er al smeuïge informatie op die een paar deelnemers liever niet naar buiten zien komen.

Webcams

Geneviève, één van de personages in het nieuwe RTL5-programma blijkt een verleden te hebben in de seksbusiness. Samen met haar vriend Nicky, die overigens ook deelneemt aan het losbandige programma, was zij een setje in de wereld van de webcams.Op meerdere sites zijn foto's opgedoken waarop te zien is dat Geneviève zich blootgeeft en haar diensten aanbiedt voor camsessies. "Ik hou van alles, hihi," stelt zij online.

Cherso 3.0

Voor Oh Oh daar gaan we weer, een nieuw soort Oh Oh Cherso 3.0, werd weer een Haagse groep jongeren bijeen gecast. Damian, Shady, Nicky, Wesley, Amanda, Genieviève, Angelica en Simone zijn zestien dagen naar Mallorca afgereisd voor een wilde zonvakantie. 

Boost

In de promo van het programma vertelde Geneviève dat zij modellenwerk doet. De nieuwe generatie Hagenezen gaat verder dan het gezelschap van Oh Oh Cherso ooit. "Dit is gekker en beter dan zes jaar geleden," stelde Wesley, een Haagse volkszanger, deze week op de radio bij Den Haag FM. De Hagenaars verzonnen een nieuw werkwoord voor seks hebben: sauzen. "Er is wel wat afgesausd, ja," vertelde Wesley die rekent op een boost voor zijn zangcarrière. De Hagenaar verwacht sowieso veel aandacht voor het programma: "1,2 miljoen kijkers bij de eerste aflevering."

Sexy

Of het sexy privéleven van Geneviève in de reeks ook wordt besproken, blijft de vraag. In een reactie stelt RTL vooraf geweten te hebben van het verleden van Geneviève. "Dit is iets wat zij in het verleden in haar privéleven heeft gedaan. RTL was daarvan vooraf op de hoogte," aldus een woordvoerster van RTL. Kijkers moeten geduld hebben: de eerste aflevering van 'Oh oh daar gaan we weer' is op pas 8 november.

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.

Nee het is dus echt niet Art Rooijakkers geworden. De voormalige Wie is de Mol-presentator had er geen zin in, maar nu heeft RTL dan toch een opvolger gevonden voor Dennis Weening. Kaj Gorgels gaat in 2019 de zo onhandig weggebonjourde Weening opvolgen als presentator van Expeditie Robinson. De vlotte YouTuber die sinds een paar jaar ook op TV presenteert is geen onbekende van het programma, aangezien hij in 2017 al als kandidaat meedeed. Daarnaast presenteerde hij dit seizoenen ook al meerdere keren Eilandpraat.

Gorgels was voor het eerst als presentator te zien in het programma SOS: Mijn vakantie is een hel, wat hij in 2017 samen met John Williams deed. En hier word het misschien een beetje pijnlijk, want Albert Verlinde beweerde eerder deze week nog dat RTL twijfelde tussen uitgerekend Gorgels en Williams om naast presentatrice Nicolette Kluijver het nieuwe gezicht te worden van de razend populaire survivalshow.

 

“Een enorme eer, onwerkelijk”

“Deelnemen aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren”, aldus de 28-jarige presentator in een reactie op zijn Instagram. “Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen”.

Voor het zover is tourt Kaj de komende maanden eerst door Nederland met zijn eerste theatershow Effe Relativeren. Weten of hij bij jou in de buurt optreedt? De speeldata zie je hier.