RTL heeft het tv-programma Oh Oh Daar Gaan We Weer aangepast na kritiek op het overmatige drankgebruik. Na de eerste aflevering vorige week ontstonden er heftige discussies over het programma. RTL heeft daarom de serie nog eens kritisch bekeken.

Article continues after the ad

“Ook bij dit soort programma’s nemen wij onze maatschappelijke rol serieus. Er zijn wat scènes uitgeknipt. We wilden geen extreem alcoholgebruik meer laten zien, maar wilden wel het uitgesproken karakter van Oh Oh bewaren," aldus RTL.

'Per direct van de buis'

Onder meer de Nederlandse alcoholbranche riep de stichting RTL5 op om met het programma te stoppen vanwege het verheerlijken van overmatig alcoholgebruik. Het liefst moest het programma per direct van de buis. Maar de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA), waarin de drankproducenten en -importeurs zijn verenigd, is nu tevreden over de aanpassing die RTL heeft gedaan. 

"Comazuipen is niet normaal en zeker niet 'cool', we moeten er met z'n allen aan werken om deze boodschap bij de jongvolwassenen te laten landen", zegt STIVA-directeur Peter de Wolf.

The Next Generation

In Oh Oh Daar Gaan We Weer is alles bigger, better én gekker dan in Oh Oh Cherso: de borsten zijn bombastischer, de borstkassen breder, de villa vetter en de katers heftiger. In The Next Generation gaan de ongeremde Haagse Damian, Shady, Wesley, Nicky,Amanda, Geneviève, Angelica en Simone de tijd van hun leven tegemoet in Mallorca.