Een zware klap voor fans van de Underworld-films… Een nieuwe actie/horrorfilm met vampieren in glanzende catsuits lijkt verder weg dan ooit!

Article continues after the ad

De Underworld-films, waarin sinistere vampieren en woeste weerwolven elkaar de hersens inslaan, hebben hun langste tijd gehad. De laatste film, Blood Wars (2016), was geen commercieel succes en leading lady Kate Beckinsale is helemaal klaar met de latex catsuits...

Grrr!

De Underworld-films draaien om de ‘Death Dealer’ Selene (Kate Beckinsale) die in onpraktisch strakke kleding weerwolven over de kling jaagt. Haar vampierenvrienden zijn ook niet helemaal fris, en maken regelmatig jacht op het killer-fotomodel. Al met al zijn de Underworld-avonturen prima pulp-actie/horror. 

Beckinsale zei echter tegen Variety dat haar carrière als de sexy vampier Selene voorbij is. ‘Zou je nog een Underworld-film willen maken?’, werd beantwoord met een koel: ‘Nee. Ik heb er méér dan genoeg gemaakt.’

Mooi niet, Piet

Het antwoord komt niet helemaal uit de lucht vallen. Kate Beckinsale begon in 2003 een relatie met Underworld-regisseur Len Wiseman (ook bekend van Live Free Or Die Hard en de Total Recall-remake). Het stel trouwde, maar leefde sinds 2015 gescheiden van tafel en bed. Toen het werk aan de vijfde Underworld-film, Blood Wars, klaar was scheidden Beckinsale en Wiseman van elkaar.

Sindsdien speelt Beckinsale voornamelijk in kleine, onafhankelijke films. Een terugkeer als monsterkiller Selene zit er hoogstwaarschijnlijk niet in! Wiseman is ondertussen al een tijdje bezig om Underworld naar het kleine scherm te brengen. De vraag of Kate Beckinsale daarin de hoofdrol zal spelen is definitief beantwoord: nope.

Never say never

Net als de serie kán er natuurlijk een nieuwe Underworld-film gemaakt worden, met een nieuwe heldin of als reboot. Ook in Hollywood geldt: je bent zo goed als je laatste film, en Blood Wars stelde in de bioscoop behoorlijk teleur…

Hoewel Wiseman eerder zei nog een zesde film te willen maken, zei hij ook dat Beckinsale daarin mee zou doen. Waarschijnlijk sprak de regisseur/producer daarmee voor zijn beurt.