Deze vleermuis lijkt gevlogen...

Een zware klap voor fans van de Underworld-films… Een nieuwe actie/horrorfilm met vampieren in glanzende catsuits lijkt verder weg dan ooit!

De Underworld-films, waarin sinistere vampieren en woeste weerwolven elkaar de hersens inslaan, hebben hun langste tijd gehad. De laatste film, Blood Wars (2016), was geen commercieel succes en leading lady Kate Beckinsale is helemaal klaar met de latex catsuits...

Grrr!

De Underworld-films draaien om de ‘Death Dealer’ Selene (Kate Beckinsale) die in onpraktisch strakke kleding weerwolven over de kling jaagt. Haar vampierenvrienden zijn ook niet helemaal fris, en maken regelmatig jacht op het killer-fotomodel. Al met al zijn de Underworld-avonturen prima pulp-actie/horror. 

Beckinsale zei echter tegen Variety dat haar carrière als de sexy vampier Selene voorbij is. ‘Zou je nog een Underworld-film willen maken?’, werd beantwoord met een koel: ‘Nee. Ik heb er méér dan genoeg gemaakt.’

Mooi niet, Piet

Het antwoord komt niet helemaal uit de lucht vallen. Kate Beckinsale begon in 2003 een relatie met Underworld-regisseur Len Wiseman (ook bekend van Live Free Or Die Hard en de Total Recall-remake). Het stel trouwde, maar leefde sinds 2015 gescheiden van tafel en bed. Toen het werk aan de vijfde Underworld-film, Blood Wars, klaar was scheidden Beckinsale en Wiseman van elkaar.

Sindsdien speelt Beckinsale voornamelijk in kleine, onafhankelijke films. Een terugkeer als monsterkiller Selene zit er hoogstwaarschijnlijk niet in! Wiseman is ondertussen al een tijdje bezig om Underworld naar het kleine scherm te brengen. De vraag of Kate Beckinsale daarin de hoofdrol zal spelen is definitief beantwoord: nope.

Never say never

Net als de serie kán er natuurlijk een nieuwe Underworld-film gemaakt worden, met een nieuwe heldin of als reboot. Ook in Hollywood geldt: je bent zo goed als je laatste film, en Blood Wars stelde in de bioscoop behoorlijk teleur…

Hoewel Wiseman eerder zei nog een zesde film te willen maken, zei hij ook dat Beckinsale daarin mee zou doen. Waarschijnlijk sprak de regisseur/producer daarmee voor zijn beurt.

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.