Babette van Veen als Linda Dekker in GTST op RTL 4

Volgens Anton Bouwhuis-acteur Joep Sertons komt oersoap GTST ook na de zomer met een afgeslankte uitzendweek op de proppen...

Article continues after the ad

Ondanks de coronacrisis, probeert GTST te redden wat er te redden valt nu opnames uiteraard niet meer kunnen plaatsvinden. Momenteel krijgen we nu steeds vier afleveringen per week (in plaats van vijf) en haalden de makers die steevast zinderende zomerfinale een stukje naar voren: die komt nu al op 28 mei op tv.

Nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen zou dan in september weer op RTL 4 moeten komen. Joep vreest dat we ook dan te maken gaan krijgen met minder afleveringen. "We komen in het nieuwe seizoen weer terug, maar dan wel vier keer per week volgens mij", zegt hij in een insta-livesessie met Babette van Veen. "Het hangt er ook weer van af of onder andere de kappers open mogen. Dan mogen wij misschien ook weer iets meer, omdat wij ook een contactberoep hebben", zegt de actrice.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op


Opnames

Meerdijk ging net zo lekker de laatste tijd. We kregen een nieuwe inwoner en de fonkelnieuwe, 'gewonere' verhaallijnen vielen enorm in de smaak. Extra zuur dus, die noodgedwongen coronastop. Maar hoe ziet Joep dat voor zich, qua opnames? Hij verwacht extra werk voor de cast. "Ik denk dat we in de zomer, als we weer mogen draaien, de hele zomer door gaan draaien. Normaal hebben we dan vier weken vakantie. Ik vind het niet erg hoor."

GTST is deze hele maand nog van maandag tot en met donderdag om 20:00 uur te zien op RTL 4.