Keanu Reeves in The Matrix uit 1999

Vanmorgen schreven we al dat de releasekalender van Warner Bros. bij het oud papier kan. Zo wordt Wonder Woman 1984 met een klein jaar uitgesteld. En dat is niet het enige langverwachte vervolg dat nog wel even op zich laat wachten. Ook wat The Matrix 4 betreft hoeven we onze adem voorlopig niet in te houden. De comeback van Keanu Reeves als Neo stond gepland voor mei 2021. En als je dat al lang vond duren, hebben we slecht nieuws voor je…

Uitbraak

Dit weekend maakte de studio bekend dat The Matrix 4 is uitgesteld tot (zitten jullie allemaal?) 1 april 2022! Dat is dus nog bijna een jaar langer wachten op dit derde vervolg op de geliefde sciencefictionklassieker. De reden van het uitstel laat zich raden: door de uitbraak van het coronacrisis kwam de productie in maart helemaal stil te liggen. En dat terwijl de opnames van The Matrix 4 al in volle gang waren!

Keanu

Toch is er één lichtpuntje in dit hele verhaal. Vorige maand werd John Wick 4, die oorspronkelijk op dezelfde dag zou uitkomen als The Matrix 4, uitgesteld tot 27 mei 2022. Dat ligt natuurlijk wel erg dichtbij de nieuwe releasedatum van The Matrix 4. Kunnen we dan stiekem toch nog uitkijken naar Keanu Reeves Day?

Article continues after the ad