*Snik*. De dag die je wist dat zou komen is hier: gisteren konden Amerikanen genieten van een nieuwe aflevering van Modern Family waarin ein-de-lijk bekend werd gemaakt welk personage doodgaat. 

En... dat was nogal een verrassing. Haal eerst maar even opgelucht adem: het is niet Jay en ook Phil is veilig. Zelfs hondje Stella, van wie even gedacht werd dat ze haar laatste adem zou gaan uitblazen, blijft nog in leven. Laatste waarschuwing: spoilers volgen! 

R.I.P.

Het gaat namelijk om DeDe, gespeeld door Shelley Long. Ze speelde sinds 2009 de ex-vrouw van Jay en natuurlijk ook moeder van Mitchell en Claire. Ze was geen major player (met hier een daar een gastoptreden), maar haar dood zal grote gevolgen hebben voor Mitchell en Claire: ondanks de gestoorde relatie en talloze ruzies, blijft het hun mama. 

Hoe dan?

In de aflevering die gisteren op de buis kwam krijgt Claire een telefoontje van Jerry, de nieuwe liefde van DeDe. Hij meldt haar het tragische nieuws. Terwijl wij opgelucht ademhalen dat het niet Jay of Phil is, pinken we stiekem ook wel een traantje weg voor de familie. Rest in peace, DeDe. 

Article continues after the ad