Ooit was geen enkele acteur in The Walking Dead zijn leven zeker. Tegenwoordig is het andersom: de serie kan niet meer rekenen op zijn vaste cast! Na Rick en Maggie vertrekt er wéér een hoofdrolspeler, en het is een behoorlijke klap.

De laatste afhaker bij The Walking Dead is… de stoere krijger Michonne! Het contract van actrice Danai Gurira liep na het huidige seizoen af. Na onderhandelingen keert ze terug voor een tiende seizoen, maar daarna is het (voorlopig) even mooi geweest.

More content below the advertising

The Walking Cast

Het gave aan The Walking Dead was lange tijd dat geen enkel personage écht veilig was. Geliefde figuren werden zonder pardon opgepeuzeld door zombies, of kwamen op andere manieren aan hun einde. Inmiddels zouden we een beetje zekerheid wel prettig vinden!

 

De afgelopen seizoenen waren bijzonder hard, met het verdwijnen van Carl, Rick en Maggie. Andrew Lincoln stopte met The Walking Dead zodat hij zijn gezin óók nog eens zag, en Lauren Cohan kreeg een hoofdrol in een nieuwe serie: Whiskey Cavalier. Hun personages zijn ‘weg’, maar leven in elk geval nog wel. Rick keert waarschijnlijk terug in een paar The Walking Dead-films.

This is the end?

Voor Danai Gurira geldt waarschijnlijk een vergelijkbaar scenario. De actrice werd door TWD erg bekend, en rolde via Black Panther (in de rol van Okoye) het Marvel Cinematic Universe in. Binnenkort is ze te zien in Avengers: Endgame.

Michonne is sowieso nog te zien in het tiende seizoen van The Walking Dead, dat deze week officieel werd aangekondigd. Het personage keert nog terug voor een paar afleveringen.

Hoewel Michonne waarschijnlijk ook op zal draven voor de The Walking Dead-films met Andrew Lincoln, durven we onze hand er niet voor in het vuur te steken. Ons hart zou trouwens wel breken als het níet zo was.

More content below the advertising

Alison en Mona belanden van de regen in de drup! Bekijk de nieuwe trailer van Pretty Little Liars spin-off The Perfectionists.

In The Perfectionists bedenkt een vriendinnengroep een plan om wraak te nemen op de hottie Nolan Hotchkiss. Deze knappe boy heeft alle meiden wel een streek geleverd, en de dames fantaseren over de perfecte moord.

Hoewel de vriendinnen de plannen alleen maar uit frustratie maken, en Nolan niet écht willen opruimen, overkomt hem toch iets ergs… Het meidenclubje is meteen verdacht, en; zo blijkt al snel, zelf óók doelwit van de moordenaar.

More content below the advertising

 

In The Perfectionists zien we twee sterren uit Pretty Little Liars, waar The Perfectionists een spin-off van is. Sasha Pieterse keert terug als Alison DiLaurentis, terwijl Janel Parrish te zien is als Mona Vanderwaal. Zij ruilen Rosewood in voor Beacon Heights, en vallen van het ene mysterie in het andere.

Pretty Little Liars: The Perfectionists

The Perfectionists is een boekenreeks van Sara Shepard, die ook verantwoordelijk is Pretty Little Liars. Hoewel de misdaadverhalen met driedubbele bodems wel op elkaar lijken, staan de verhalen van Pretty Little Liars en The Perfectionists los van elkaar. Het betrekken van twee castleden uit PLL is een slimme manier om meteen een hele fanschare naar de nieuwe serie te lokken!
 

 

De eerste aflevering van Pretty Little Liars: The Perfectionists verschijnt op 20 maart in Amerika. Waarschijnlijk volgt de serie niet veel later op Netflix, hoewel de datum nog niet bekend is.

Zijn jullie klaar voor nieuwe avonturen van Alison en Mona? 

WarnerMedia, onderdeel van Warner Bros., kondigde recent aan dat het met een eigen streamingplatform komt en dat betekent dat Netflix nogal genaaid is. Waarom? Véél Netflix-shows zijn onderdeel van Warner…

More content below the advertising

…en die wil natuurlijk hits als Riverdale (waar een vierde seizoen van komt), Gossip Girl, Chilling Adventures of Sabrina, The Flash, Arrow en nog véél meer verhuizen naar hun eigen streamingplatform. Eind 2019 komt de nog naamloze dienst in Amerika uit.
 

 

En Nederland dan?

Het betekent niet dat wij opeens al deze shows verliezen. Ze zullen nog wel even op Netflix staan, maar zie het als een soort waarschuwing. Wanneer de Warner-streamingdienst óók naar Nederland komt, is het namelijk zo goed als zeker gedaan met deze series op Netlfix.

De lijst is lang

Naast de eerder genoemde series, moet je ook rekening houden met de volgende ‘slachtoffers’: Jane the Virgin, The 100, The Vampire Dirairies, Friends (!), Dynasty, Crazy Ex-Girlfriend en Gilmore Girls.
 

The C-watte?

Zoals je vast al zag, horen veel van deze shows bij de Amerikaanse zender The CW. En die had toch een dealtje met Netflix? Daardoor kunnen wij hier in Nederland ook genieten van Riverdale (al schieten we daar soms ook van in de stress) en superheldenshows als Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow. Die deal met The CW en Netflix ligt nu een soort van open: Warner, dat The CW bezit, wil de hitshows exclusief op het eigen platform zetten.

Vooralsnog wachten we op definitieve bevestiging, maar als er ook maar één show op deze lijst staat die je nog wil zien, adviseren we om lekker te gaan bingen.