Back to the Future Part II op Netflix

Volgende maand verschijnt de Back to the Future-trilogie op Netflix. De Amerikaanse fans konden al eerder genieten van deze onverwoestbare 80s klassieker. Hoewel, onverwoestbaar… Een oplettende kijker viel het op dat de schaar was gezet in Back to the Future Part II. In het gewraakte fragment krijgt Marty McFly (Michael J. Fox) eindelijk de sportalmanak in handen waar hij naar op zoek is. Het blijkt echter een pikant mannenblaadje met de veelzeggende titel Oh LàLà. Op Twitter werden de originele scène en het verknipte Netflix-fragment naast elkaar gezet…
 


Tere kinderzieltjes

Natuurlijk waren de fans niet te spreken over de censuur in Back to the Future Part II. En dat lieten ze Netflix weten ook! Het betrof echter geen onhandige poging van de streamingdienst om de tere kinderzieltjes te beschermen, maar een fout van Universal. De studio zou de verkeerde versie naar Netflix hebben verscheept!

Vernietigen

In een interview met The Hollywood Reporter vertelt scenarioschrijver Bob Gale: “Dit was blijkbaar een buitenlandse editie waarvan regisseur Robert Zemeckis en ik niet eens wisten dat-ie bestond. Netflix monteert de films niet, die zet de films gewoon online zoals ze door de studio’s worden aangeleverd. Ik heb Universal dan ook gevraagd of ze deze versie willen vernietigen." Inmiddels zou Netflix de fout hebben hersteld en is Back to the Future Part II weer te zien in al zijn Oh LàLà-glorie!

Article continues after the ad