Handjes in de lucht (óf hou je hart vast), want Netflix is weer bezig met een anime-pareltje. Na eerdere anime-projecten (zoals deze Pacific Rim-serie en deze Godzilla-anime), waagt Netflix zich aan de legendarische serie Cowboy Bebop. De originele serie uit 1998 kun je al op de streamingdienst vinden, maar binnenkort is er ook een live-action versie te zien.

Article continues after the ad

 

Jazzy

Er is nog niet heel veel over de live-action versie van Cowboy Bebop bekend, behalve dat er in ieder geval 10 afleveringen op de planning staan én dat Shinichiro Watanabe, de regisseur van het origineel, betrokken is bij het project. Het plot zal ongetwijfeld iets weghebben van de originele serie. Dat jazzy verhaal draaide om Spike Spiegel, Jet Black, Faye Valentine en Radical Ed: een groep bountyhunters die op de vlucht voor hun verleden was. Voor een vergoeding knallen ze zonder pardon een aantal gevaarlijke criminelen af en voor een iets betere prijs redden ze zelfs de wereld... En dat alles werd vergezeld door schit-te-ren-de muziek.

Ja of nee?

Echte fans zullen misschien een beetje zenuwachtig worden van de live-action aankondiging. Is 't wel mogelijk om het anime-sfeertje goed over te brengen in een versie met echte acteurs? Of doet de nieuwe Cowboy Bebop de anime-voorloper juist verbleken? Het is nog even wachten op antwoorden, want de releasedatum is nog niet aangekondigd.