Titanic-lovers opgelet! De film heb je al 300 keer gezien, maar binnenkort keert ook de bekende musical terug in het theater. De hoofdrol is weggelegd voor René van Kooten.

De Titanic-musical vaarde in 2001 uit in Nederland, en deed dertien theaters aan. De hoofdrollen waren toen weggelegd voor Bert Simhoffer, Danny de Munk, Jon van Eerd en Céline Purcell. Wie er naast Van Kooten nog meer de hoofdrol hebben is nog niet bekendgemaakt.

Hoewel de film en de musical over de Titanic (1997) in hetzelfde jaar verschenen, gaat het om twee verschillende verhalen (hoewel sommige gebeurtenissen elkaar natuurlijk overlappen, we noemen: een ijsberg). De musicalversie draait niet om de liefde tussen Rose en Jack, en de muziek van Céline Dion is ook nergens te bekennen (for better or worse).
 

Article continues after the ad

 

Titanic

Dat gezegd hebbende, won de Titanic-musical vijf Tony Awards (de equivalent van de Oscar), waaronder die voor Beste Musical. De show is dus absoluut geen goedkope inhaker op het succes van de film. Titanic verschijnt in het theaterseizoen van 2020/2021, dus je moet nog zeker anderhalf jaar geduld hebben.

René van Kooten speelt voornamelijk op het toneel, maar komt ook af en toe langs op de televisie. Hij speelde twee gastrollen in Goede Tijden Slechte Tijden (Frederik de Waal en zichzelf), en zette in 2013 Jezus neer in The Passion. Hij deed in 2016 mee aan Beste Zangers, tijdens het legendarische seizoen met O’Gene en Willeke Alberti.