O’G3NE vindt het tijd dat het Eurovisiesongfestival een keer naar Nederland komt. Dat vinden wij nu ook. Ze mogen laten zien wat ze kunnen in de tweede halve finale op 11 mei in Kiev.

Article continues after the ad

Halve finale

Waar Nederland de afgelopen jaren steeds in de eerste halve finale mocht komen optreden - dit jaar op 9 mei - is het eens de tweede ronde van de halve finale. Met welk nummer O’G3NE ons en Europa gaat verrassen, is nog niet bekend. 

Niet heel gunstig

"Als je goed kijkt naar de plaats en hoe en wat, dan is het niet de meest gunstige situatie denk ik", aldus Shelley, die overigens wel denkt dat ze van iedereen zouden moeten kunnen winnen. De concurrentie in de tweede halve finale is van een hoog niveau en een klein nadeeltje: Belgie staat in de andere halve finale en kan Nederland dus geen duwtje in de rug geven qua punten. 

Junior Songfestival

Het is niet de eerste keer dat Shelley, Amy en Lisa meedoen aan de Europese zangcompetitie. De vorige keer was het echter de junior variant, waarbij ze de sterren van de hemel zongen. Waar ze in Nederland als eerste eindigden met Adem In, Adem Uit, was het in Europa plek elf waar ze genoegen mee moesten nemen. 

Finale

Dat is inmiddels negen jaar geleden. In de tussentijd hebben de dames onder de naam O’G3NE de ene na de andere hit gescoord en betoverden ze Nederland met hun stemmen in The Voice of Holland en De Beste Zangers van Nederland. Of ze dat ook in Europa lukt, zie je dus op 11 mei en hopelijk in de finale op 13 mei.