De dames van O’G3NE zijn op dit moment op weg naar de Oekraïense hoofdstad Kiev voor het Eurovisie Songfestival. Geheel in stijl checkten de drie zusjes hun oranje koffers in.

Article continues after the ad

Lights and Shadows

Met het lied Lights and Shadows doen Lisa, Amy en Shelley Vol namens Nederland mee aan het Songfestival. Zij dragen de emotionele powerballad op aan hun ernstig zieke moeder. Het trio doet eerst mee aan de halve finale op 11 mei. Zijn ze goed genoeg, dan gaan ze door naar de grote finale op 13 mei. Luister het nummer hierboven!

Graham is fan!

Of de kans groot is dat ze gaan winnen, is nog even de vraag. De zangpartijen van het nummer werden door muziekcritici in ieder geval goed ontvangen. Ook talkshowhost Graham Norton, die voor de BBC het commentaar voor het festival verzorgt, is fan van O'G3NE. Dit zei de presentator vorig jaar tegen de Telegraaf.

Favoriet

Toch staat Nederland op een aantal kanswebsites laag aangeschreven. Italië is vooralsnog de grote favoriet met het nummer Occidentali's Karma. Dat wil niet zeggen dat het trio niet gaat winnen; The Common Linnets wisten in 2014 ondanks hun lage kansen, uiteindelijk toch tweede te worden.