Een grote verrassing van Netflix: de streamingdienst heeft zojuist bekendgemaakt dat vanaf nu de Netflix-downloadfunctie beschikbaar is!

Article continues after the ad

Dat betekent dat je in de trein, het vliegtuig of je favoriete koffietent zónder internetverbinding je serieverslaving kunt voeden en de laatste films kunt kijken!

Hoe werkt het?

Er is nu een update voor de Netflix-app beschikbaar voor (voorlopig) telefoons en tablets met iOs va 8.0 en Android va 4.4.2. Zodra je de app hebt geüpdatet, staat er linksboven in het menu een extra zoekfilter waaronder alle series en films te vinden zijn die je kunt downloaden. Ook kun je hier later je downloads terugvinden. Of zoek naar het downloadsymbool om series en films onderweg te kijken zonder dat je data verbruikt.

Helaas is nog niet het gehele aanbod van Netflix offline beschikbaar. "We werken zeker nog aan een aantal contracten waardoor er hopelijk in de toekomst nog meer beschikbaar is om te downloaden," reageert Netflix op Twitter.

Toch zijn wij zo excited! Ook mensen op Twitter gaan helemaal los bij het horen van dit goede nieuws. Een greep uit de eerste reacties:

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!