Het zijn niet de eerste beelden van de nieuwe film van de makers van Aladdin en De kleine zeemeermin, maar deze nieuwe trailer van Moana is voor het echie.

Article continues after the ad

Moana belooft veel goeds

We herhalen onze woorden van eerder deze zomer nog maar even: als de makers van De kleine zeemeermin en Aladdin een nieuwe Disney-film maken, weet je zeker dat er weer iets bijzonders aankomt. Moana is geschreven en geregisseerd door John Musker en Ron Clements, en dat telt! De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen en de voorpret bleek wel toen we in juli de Japanse trailer deelden. Vandaag gaat Disney dus all-in met de lancering van de "officiële" trailer van Moana.

Dwayne "The Rock" Johnson

Moana, in het Nederlands straks Vaiana, is de dochter van een stamhoofd. Ze moet zichzelf bewijzen als navigator en zeilt de oceaan over om haar volk te redden. Moana wordt daarbij geholpen door de halfgod Maui, met de (Engelse) stem van Dwayne "The Rock" Johnson. Een andere stem die je misschien bekend gaat voorkomen, is die van Alan Tudyk (Duke in Frozen). In de vorige trailer zagen we Moana nog als baby, maar van die baby is in de nieuwe beelden niets meer te bekennen.

Botje en Olaf

Het wordt ook opletten geblazen tijdens Moana. Clements en Musker hebben namelijk bekendgemaakt dat er zogenaamde Easter eggs, over het algemeen goed verstopte verwijzingen, met betrekking tot De kleine zeemeermin en Frozen in Moana zijn verwerkt. Volgens de makers maken respectievelijk Botje en Olaf hun opwachting in de film! Van Botje kunnen we dat nog begrijpen, aangezien de film zich veel op zee afspeelt, maar Olaf? Een sneeuwman in de Stille Zuidzee? We zijn benieuwd!

Moana/Vaiana gaat op 30 november in première in de Nederlandse bioscopen.