Studio 100 heeft officieel excuses aangeboden voor een tekening van een penis in een aflevering van tekenfilmserie Maja de Bij. Streamingdienst Netflix schrapte eerder deze week het filmpje, waarin op een boom de afbeelding te zien is. Het geslachtsdeel werd ontdekt door een oplettende Amerikaanse moeder die hier een klacht over indiende.

Article continues after the ad

"De afbeelding is absoluut zeer ongepast in een kinderserie”, stelde Studio 100 volgens de Amerikaanse site Deadline in een verklaring. De studio heeft de zaak onderzocht en heeft geconstateerd dat het gaat om “een zeer foute grap van een van de 150 tekenaars die aan de serie werkten.”

De reeks telt in totaal 78 afleveringen. Volgens Variety zoekt Studio 100 uit wie van de medewerkers de penis heeft getekend. De afbeelding is vermoedelijk toegevoegd tijdens de nabewerking van de tekening. Een nieuwe versie van de scène moet binnenkort beschikbaar komen; daarna zal de aflevering, in de gekuiste versie, weer te zien zijn. De grote vraag is natuurlijk: was dit alles of komen er binnenkort nog meer lijken uit de kast?