WIDM, Rik van de Westelaken, AVROTROS

Over iets meer dan een week weten we eindelijk wie er deelnemen aan het jubileumseizoen van Wie is de Mol?. Althans de meeste van ons, want blijkbaar zijn de opnames van het programma dit keer niet helemaal vlekkeloos verlopen.

Article continues after the ad

Rik van de Westelaken vertelt volgens RTL Boulevard in de podcast Trust Nobody (bijna) alles over het komende seizoen!  

Oeps, betrapt!

Toscane lijkt een gedroomde locatie voor zowel kandidaten als crew, maar voor een programma als Wie is de Mol? is het nog wel een dingetje. Het is namelijk niet heel ver van huis en daardoor een populaire plek onder Nederlanders. En dat bleek wel tijdens de opnames. "We zijn betrapt door één Nederlands stel", zou Rik in de podcast opbiechten. "Die mensen hebben ons gezien en dan gebeurt er wat er altijd gebeurt dat we die mensen in het complot betrekken." We hoeven dus - bij dit koppel - niet bang te zijn dat ze hun mond voorbij praten.

Gedreven kandidaten

Volgens Rik moeten de Molloten zich wel voorbereiden op een iets ander seizoen dan normaal, aangezien alle kandidaten het al eens hebben meegemaakt. "Er staan een aantal mensen die énorm ervaren zijn, die énorm gedreven zijn en absoluut deze tweede kans om mee te doen ten volle willen benutten - ook omdat ze weten dat ze nooit meer zo'n kans krijgen. Dit zijn mensen die alle reserves hebben laten varen en alle voorbereidingen van de vorige keer gebruiken om nu te knallen." De Mol - die dus mogelijk tussen deze kandidaten zit - moet dus wel van goede huizen komen! 

Grote wending

De kandidaten krijgen in dit jubileumseizoen slechts acht afleveringen de tijd om de identiteit van de Mol te raden, maar er is een twist. Er gaat namelijk halverwege het programma iets gebeuren dat nog nóóit is gebeurd. Volgens de presentator komt dat voor zowel de kijkers als de kandidaten als een shock! Wij kunnen nu al niet meer wachten.

Het jubileumseizoen van Wie is de Mol? zie je vanaf zaterdag 5 september om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.