Een redacteur van Telegraaf was, dacht hij, grappig toen hij op de Facebookpagina postte dat de acteur Gert-Jan van den Ende was overleden. Wie? De acteur speelt in de populaire kinderserie Ernst, Bobbie en de Rest. Het is die met de gele pet, trouwens (moesten we ook even dubbelchecken). Maar goed: Ernst leeft!

Article continues after the ad

Verdrietige kinderen

Je weet wel. Ernst, Bobbie en de Rest, bekend van Ernst, Bobbie en de Geslepen Onix. Wij vinden E, B en de R best wel K. Maar goed, het lullige van het bericht was natuurlijk dat veel kinderen het wel mooi vinden en het bericht ook hebben gezien of gehoord. Onder de post stonden snel honderden geschrokken reacties. De redactie van de Facebookpagina zegt zich zo kapot te schamen dat ze voorlopig even een time out hebben. De pagina ligt nagenoeg stil. Is dat nou nodig? 

Best wel dom

Eerlijk is eerlijk, wij moesten er om grinniken maar nee, het getuigt niet van heel veel gevoel voor hoe social media werkt. En om nou weer een kinderster te nemen... Dubbel dom. Hoewel de redacteur het grappig bedoelde vloog hij er zonder pardon uit bij De Telegraaf. Hij werkte er pas net, maar mocht dus praktisch meteen weer vertrekken. Als zelfs de Telegraaf vindt dat je tact mist... Ai.