André Hazes, interview Rachel

Een pijnlijk slash best wel grappig momentje voor André Hazes gisteren: hij was te gast in een Belgische talkshow en liet zich van zijn meest goudeerlijke kant zien nadat de presentator vroeg of hij Eddy Merckx kent.

Article continues after the ad

Wielerlegende Eddy Merckx is voor de Belgen wat de 'oude' André Hazes voor Nederlanders is: een absoluut fenomeen. André zat in talkshow Vive la Vie, waar presentator Karl Vannieuwkerke het met tafelgast Gunther Neefs had over diens band met Eddy Merckx. Hij kreeg zelfs een fiets van de oude meester! Karl wilde eigenlijk ook wel weten of de jonge generatie deze held nog kent.

Wie?

En dus vroeg hij het aan de bekendste volkszanger van dit moment. "Ik denk het niet", reageert Dré - tegenwoordig ook enorm bekend bij de Belgen - eerlijk op de vraag of zijn generatie weet over wie Karl het heeft. "Tenminste, ik ken hem niet", lacht hij. "Sorrry, dan zit ik in het verkeerde programma zeker?" Karl stelt hem gerust. "Je hoeft geen vervelende vragen meer te verwachten."

Oeps

Voormalig wielrenner Axel Merckx, je raadt het al, de zoon van Eddy, kwam nog wel met een rake inhaker op twitter. Wie de baal kaatst, kan hem terugverwachten. "Denk niet dat mijn Vader weet wie André Hazes Jr is... dus ... gelijkspel?"