Update: AVROTROS heeft er inmiddels al een persbericht en foto uitgebonjourd met de juiste namen!

---

We vrezen dat het niet helemaal de bedoeling was maar een oplettende twitteraar wist in Colombia een foto te maken van een muurschildering waarop álle kandidaten voor Wie is de Mol? 2019 staan!

Twitteraar Jeffrey de Groot komt vandaag opeens met onderstaande foto en de locatie van WIDM 2019 is dus zo goed als zeker Colombia. Kijk even weg als je niet wil weten wie er allemaal meedoen! 
 


Dit zijn de namen!

Het gaat om YouTuber Nikkie de Jager, zanger Nielson, nieuwslezeres Merel Westrik, Heel Holland Bakt-jurylid Robèrt van Beckhoven, presentatrice Evelien de Bruijn, actrice Sarah Chronis, presentatrice Evie Hansen, documentairemaker Sinan Can, presentator Jamie Trenité en acteur Rick Paul van Mulligen. 
 

Elk jaar komt er natuurlijk maar één vraag bovendrijven zodra Het Sinterklaasjournaal begint: hoe zien de Pieten eruit?! Good old Dieuwertje Blok introduceerde gisteren een squad met alleen maar roetveegpieten en de reacties schieten weer alle kanten op.

De NTR kondigde eerder al aan dat de Nationale Intocht het zónder Zwarte Pieten moet doen. In Het Sinterklaasjournaal van gisteren legde Dieuwertje voor het eerst contact met de Stoomboot en zagen we 'Pieten 2.0' in actie. Voor- en tegenstanders lieten weer eens van zich horen. 


Huispiet

Er is alleen één Piet die buiten de Stoomboot valt. Huispiet, gespeeld door Maarten Wansink, is in tegenstelling tot de roetveegpieten wel zwart. En dat is volgens sommige kijkers een belachelijke keuze...

Uitleg

Maar waarom is de ene Piet donkerder dan de andere? Volgens de NTR ligt dat aan de ervaring. Pieten met méér ervaring, zijn tenslotte vaker door de schoorsteen gevallen. Duh!
 


Ook zijn er meer veranderingen, zo schrijft het AD: "De handschoenen en maillots van de Pieten zijn niet zwart, maar afgestemd op de kleurstelling van het Pietenpak. Het haarwerk is niet uniform maar divers, het varieert van lang, krullend, steil tot kort. De Pieten dragen ook geen gouden oorringen".

Kort geding

Gisterochtend protesteerden tegenstanders van Zwarte Piet een uur lang op de loopbrug van station Mediapark - tegen Het Sinterklaasjournaal. Een andere groep, de stichting Majority Perspective, eist met behulp van een kort geding dat de Nationale Intocht in Zaanstad niet doorgaat.
 Het Sinterklaasjournaal is elke werkdag om 18.00 te zien op NPO 3.

Gisteravond vond de finale van Screentest plaats. Finalist Jorn sleepte uiteindelijk de hoofdprijs in de wacht!

Jaarcontract

Screentest heeft een winnaar! Jorn van Vrijaldenhoven werd door juryleden Ron Brandsteder, Bridget Maasland en Robert ten Brink uitgeroepen tot het grootste presentatietalent. De hoofdprijs bestaat uit een jaarcontract bij RTL. In de slotproef moesten de finalisten onder andere iemand verrassen met de All You Need Is Love-caravan en een interview doen met Waylon en Pia Douwes. Helemaal groen als gras is Jorn niet. De winnaar werkte eerder bij de Amsterdamse stadszender AT5.

 

Vertrouwen

Screentest ging vorige maand van start, maar kampte al vanaf de eerste aflevering met tegenvallende kijkcijfers. RTL bleef echter vertrouwen houden in het programma, ondanks dat de talentenjacht werd verslonden door het kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw. De finale van Screentest trok slechts 349.000 kijkers. Daarmee kwam het programma niet in de buurt van de Top 25 van best bekeken programma’s. Voor Gordon is het extra zuur. Voor hem was het zijn laatste presentatieklus voor RTL. Hij sloot af met het bedanken van de zender voor alle steun en vertrouwen van de afgelopen jaren.

De finale van Screentest is terug te zien bij RTL XL.