Duits volkslied GAAT FOUT!

Het Nederlands elftal ging zondag af als een gieter en vandaag was de NOS aan de beurt. Kijkers van de wedstrijd Engeland - Duitsland werden getrakteerd op een pijnlijke blunder tijdens het Duitse volkslied!

Iedereen weet dat de eerste twee coupletten van Das Lied Der Deutschen geskipt worden, omdat de wereld na de Tweede Wereldoorlog wel een beetje klaar was met ‘Deutschland über Alles’-praatjes. Iedereen, behalve de NOS!

In eerste instantie werd het volkslied na de Tweede Wereldoorlog verboden, maar een jarenlange zoektocht naar een alternatief leverde niets op. Na een paar jaar besloten de Duitsers om voortaan alleen nog het derde couplet te zingen: dat over rechtvaardigheid en eendracht.

Article continues after the ad

De NOS plaatste via Twitter een excuus én verklaring voor de fout. Schijnbaar zat één van de ondertitelaars niet op te letten.

Blunderen met het Duitse volkslied

Het is een zéér pijnlijke fout, maar het kan nóg erger! In 2017 zong een Amerikaan met veel gevoel het eerste couplet voor het Duitse team van de Fed Cup. Het ongemak is bijna voelbaar!

Engeland versloeg Duitsland overigens met 2-0. Voor Nederland maakt het helaas helemaal niets meer uit!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.