Bird Box is dé film waar iedereen het over heeft. Sandra Bullock breekt met deze thriller de kijkcijferrecords van Netflix: de film had de beste openingsweek voor een Netflix-film ooit. Op internet is er ook een hype ontstaan geïnspireerd door de film: The Bird Box Challenge. Maar Netflix waarschuwt iedereen om de challenge niet uit te voeren.

Article continues after the ad

Onder de hashtag #BirdBoxChallenge plaatsen mensen foto’s en filmpjes van zichzelf met een blinddoek om, vaak ook met een stel kinderen. Netflix vindt dit gevaarlijk en plaatste daarom een bericht op Twitter: “ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar: verwond jezelf alsjeblieft niet met de Bird Box Challenge".

 

Het plot

In de film hebben buitenaardse wezens een invasie gepleegd op Aarde. De wezens zijn onzichtbaar en oogcontact met ze kan ervoor zorgen dat mensen spontaan zelfmoord plegen. Vandaar dat je een blinddoek moet dragen om te overleven. De film krijgt nogal gemixte recensies. Het deed ons denken aan A Quiet Place, maar dan zonder zicht in plaats van geluid.

Bird Box is nu te zien op Netflix.