Radmilo Soda

Fitnesstrainer en voormalig Obese-coach Radmilo Soda kan zijn oud-tv-collega Wendy van Dijk niet meer uitstaan. En dat komt allemaal door het in zwaar weer verkerende sportbedrijf Disq.

Article continues after the ad

Dit fitnessbedrijf werd gerund door Wendy en haar zakenpartner Robbert Boekema. De twee belandden echter in een conflict en nu is er zelfs faillissement aangevraagd. Het zakelijke conflict loopt ondertussen verder uit de hand. Radmilo, die jarenlang met Wendy samenwerkte voor RTL 4-show Obese, was in de opstartfase betrokken bij Disq, zo blijkt, maar claimt nu dat zijn ideeën zijn gestolen.

Gebruikt

Radmilo voelt zich gebruikt, geeft hij aan in de nieuwe editie van Weekend. Robbert benaderde hem in eerste instantie met het idee voor de Disq. Radmilo gaf vervolgens tips en sprak er ook over met Wendy. “Ik wilde een nieuw tv-programma maken met Wendy en Disq, zoals Nederland in Beweging. Ik zocht contact met haar manager en haar broer Mike, maar daarna heb ik er nooit meer wat van gehoord”, herinnert hij zich. En toen deed hij een nare ontdekking. “Later ontdekte ik dat Wendy er achter mijn rug om met Robbert vandoor is gegaan. En hoe dat is uitgerold met Disq was mijn idee, met een abonnement.

Wendy van Dijk


Eigenbelang

De Obese-trainer voelt zich dus, nou ja, genaaid. “Ik had alles opgezet. Dan zou je denken dat je mij erbij betrekt, maar ze hebben mij niks laten weten. Zo gaat dat kennelijk in de tv-wereld. Het is alleen maar eigenbelang.” Hij verwijt Wendy ‘goedkoop gedrag’. Zoiets kun je echt niet maken, meent hij. “Het verpest de relatie. Met die mensen kun je toch niks meer opbouwen? Je moet het gewoon eerlijk doen.

Conflict

Het conflict is nooit echt uitgesproken. Radmilo heeft Wendy er namelijk nooit op aangesproken. Waarom niet? “Ze zoeken het maar uit. Je kan dit maar één keer flikken bij mij en dan is het klaar. Ik maak me er niet meer druk om, ik heb het achter me gelaten. Ik lach er nu om.

Reactie Wendy

Wendy’s broer en tevens manager Mike bevestigt dat Robbert aanvankelijk in gesprek was met Radmilo. Maar: “Robbert is daarna met de Disq zijn eigen weg gegaan.