Voormalig president Barack Obama en First Lady Michelle Obama

Barack is back! Op Netflix dan, samen met zijn partner Michelle en nog een hele hoop artiesten. De Obama’s produceren namelijk een muzikale animatieserie om kinderen en jongeren te leren hoe een land werkt.

De serie heet We the People en is lekker kort van stof. De tien afleveringen nemen bij elkaar maar een halfuurtje van je tijd in beslag. De hele serie kan je dus in één lunchpauze bingen en dat vinden ‘we the people’ altijd fijn. Ook Will Smith bracht eerder dit jaar een Netflix-miniserie over de Amerikaanse geschiedenis uit, maar om die te kijken ben je al snel een hele middag kwijt.

Muzikale lessen

In iedere aflevering zingt of rapt een artiest over een ander onderwerp, van belastingen tot verkiezingen. De voormalig president en zijn First Lady wisten een aantal grote namen te strikken. Onder anderen H.E.R., Adam Lambert, Janelle Monáe, Brandi Carlille en Bebe Rexha willen kinderen – en vast ook een aantal volwassenen – een muzikale les bijbrengen over hoe een land werkt.

Article continues after the ad

Oscars voor de Obama’s

De Obama’s en hun productiebedrijf Higher Ground sloten eerder een deal met Netflix. Daarvoor maakten ze onder andere de Oscargenomineerde docu’s American Factory en Crip Camp. Na die misgelopen Academy Awards besloten ze zelf maar een Netflix-academie speciaal voor kinderen op te richten.

We the People is vanaf 4 juli, de Amerikaanse feestdag Independence Day, te zien op Netflix.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.