Zijn we inmiddels allemaal een beetje van de Piet Paulusma-schrik bekomen? De iconische weerman maakte gisteren bekend dat er na 23 jaar een punt wordt gezet achter zijn SBS6-carrière. Het nieuwe Talpa-bewind wil een andere richting opgaan met het weer en de Friese weerman past daar helaas niet in.

Article continues after the ad

Maar waar één deur sluit gaat er een ander open, en in dit geval is dat de voordeur van Omroep MAX. Directeur Jan Slagter ziet Paulusma als een prima aanwinst voor de seniorenzender, zo zegt hij in De Telegraaf. “Er zijn natuurlijk een hoop haken en ogen. Maar het voornemen is wel om er uit te komen. Piet is een fenomeen, iedereen kent hem en houdt van hem. En ik denk dat hij erg goed op zijn plaats zou zijn bij Omroep Max.”

Gesprekken staan gepland

Als Paulusma akkoord gaat, mag hij zowel voor televisie als de radio zijn weersvoorspellingen presenteren. Gesprekken staan al gepland al heeft de weerman nog niet direct gereageerd op het nieuws. Hij blijft wel nuchter onder het Talpa-besluit maar zei gisteren dat hij toch graag zijn 25-jarig SBS-jubileum gevierd had. 

Ondertussen heeft Talpa weer gewinkeld bij RTL. Weermensen Dennis Wilt en Amara Onwuka maken de overstap om voor de weerkaart te staan bij SBS6. Paulusma’s contract loopt eind 2019 af.