The Letter for the King

Tijd voor avontuur! De nieuwe Netflix Original-serie The Letter for the King is nu te zien. Lukt het Tiuri om op tijd de brief naar de koning te brengen?

Zesdelige serie

The Letter for the King vertelt het coming-of-age verhaal van Tiuri. Hij wordt opgeleid als ridder maar krijgt plotseling de opdracht om een heel belangrijke brief naar de koning te brengen. Tijdens een legendarische reis ligt het lot van het koninkrijk op de schouders van de jonge ridder. En hij redt het natuurlijk niet zonder slag of stoot...


Geen Nederlandse productie

Hoewel de serie is gebaseerd op het Nederlandse verhaal van Tonke Dragt, is The Letter for the King géén Nederlandse productie. Wél spelen er een aantal Nederlandse acteurs mee: Gijs Blom speelt de gevaarlijke ridderprins Viridian, en Yorick van Wageningen kruipt in de huid van King Favian.

Article continues after the ad


Première afgelast

De grote wereldpremière van de Netflix-serie zou maandagavond neerdalen in het Tuschinski Theater in Amsterdam. Helaas moest de streamingdienst het evenement annuleren door de uitbraak van het coronavirus. Gelukkig kunnen de kijkers gewoon vanaf vandaag genieten van de serie!

The Letter for the King is nu te zien op Netflix.