Netflix zit niet stil! Na Hollywood die vorige week vrijdag op het platform verscheen, is het nu weer tijd voor een nieuwe Netflix Original! The Eddy is het nieuwste werk van regisseur Damien Chazelle (La La Land) over de jazzclub van Elliot Udo en zijn strijd tegen alle tegenslagen waar de club mee te kampen krijgt.

Componist die niet speelt

Elliot Udo is een geweldige pianist, maar door enkel gebeurtenissen speelt hij nu niet meer. Wel componeert hij nog de mooiste jazzmuziek en heeft hij zijn eigen jazzclub midden in Parijs. Dit bezorgt hem alleen heel wat problemen en stress, als donkere man die een club runt. Terwijl hij probeert zijn zaak draaiende te houden, komt hij er ook nog achter dat zijn zakenpartner niet volgens de wet de zaak draait. Elliot moet nu zijn bedrijf, huisband en tienerdochter zien te beschermen voordat dingen echt fout gaan.

 

Damien Chazelle

La La Land- en Whiplash-regisseur Damien Chazelle wil met deze mini dramaserie het publiek een andere kant van Parijs laten zien. Parijs is niet alleen romantiek en mode, de stad kent ook discriminatie, vooral voor de mensen van Afrikaanse afkomst. Chazelle is zelf opgegroeid in de setting The Eddy. Hij kent de omgeving dus als geen ander, wat ook goed terug te zien is in de beelden van deze Netflix Original. Aan talent ontbreekt Damien zeker niets, de regisseur won een Oscar voor zijn regiewerk voor La La Land in 2017!

Article continues after the ad
 
De 8-delige serie The Eddy is vanaf vandaag te zien op Netflix!