Fotograaf
Netflix
Sweet Tooth op Netflix

Liefhebbers van postapocalyptische fantasyseries zitten dit weekend goed bij Netflix. Vandaag gaat namelijk de even spannende als sfeervolle fantasyreeks Sweet Tooth in première bij de streamingdienst.

Beschermengel

Sweet Tooth is gebaseerd op de gelijknamige Vertigo-strip van Jeff Lemire uit 2009. Hierin is de beschaving ten onder gegaan na de uitbraak van een mysterieus virus. Om de chaos compleet te maken, worden er ook zogenaamde hybrids geboren: bizarre kruisingen tussen mensen en dieren. De jonge Gus (Christian Convery) is zo’n hybrid. Samen met zijn beschermengel Tommy (Nonso Anozie) probeert hij een veilig heenkomen te zoeken in een wereld vol gevaar…
 


Minder grimmig

Er is genoeg talent aangetrokken om nieuwsgierig te maken naar Sweet Tooth. Zo treden niemand minder dan Robert Downey Jr. en zijn echtgenote Susan op als uitvoerend producent. Eerder legde het echtpaar uit dat de serie minder grimmig wordt dan de strip die als bronmateriaal diende. Volgens Susan Downey wordt Sweet Tooth een serie die ook voor (niet al te) jonge kijkers genietbaar is.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Visie

Gelukkig hoeven de fans van de strip zich geen zorgen te maken over deze Netflix-bewerking van Sweet Tooth. Jeff Lemire is namelijk nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van deze fantasyserie. “Zodra ik hoorde wat de visie was van Jim Mickle (de showrunner, red.), wist ik dat de serie in goede handen was”, aldus de stripschrijver. Kortom, Sweet Tooth zal zowel fans van de Vertigo-comic als nieuwkomers kunnen bekoren!

Lees ook: Alles dat je moet weten over Sweet Tooth.