Once Upon a Time in Hollywood

De nieuwe Quentin Tarantino-film Once Upon a Time in Hollywood staat vanaf vandaag op Netflix! De film heeft Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie in de hoofdrollen en werd voor meerdere Oscars genomineerd dit jaar, inclusief die voor Beste Film.

Leonardo DiCaprio en Brad Pitt als beste vrienden

Once Upon a Time in Hollywood gaat over de filmstad in 1969. Leonardo speelt een aan lager wal geraakte B-acteur genaamd Rick Dalton wiens beste vriend Cliff Booth (Brad Pitt) tevens zijn privéchauffeur is. Samen houden ze elkaar staande in een Hollywood dat snel aan het veranderen is, maar ook wat duistere geheimen verbergt.

Margot Robbie als Sharon Tate

Margot Robbie speelt Sharon Tate, de geliefde actrice die in het echt dat jaar vermoord werd door volgelingen van Charles Manson. De cult speelt ook een rol in Tarantino’s film, maar in zijn typische stijl weet hij er een verrassende twist aan te geven.

Article continues after the ad

Oscars gewonnen

Zoals je van de Kill Bill- en Pulp Fiction-regisseur kunt verwachten, is iedere scène prachtig gefilmd en weet hij van de meest banale dialogen en spektakel te maken. Alle drie de hoofdrollen werden geroemd en Brad Pitt ging ervandoor met de Oscar voor beste mannelijke Bijrol. Daarna kondigde hij gelijk een pauze aan.

Toch is er ook kritiek want de dochter van Bruce Lee vindt dat haar vader respectloos wordt neergezet in de film. Oordeel zelf want Once Upon a Time in Hollywood kan je nu meteen kijken op Netflix!

Bekijk ook ons complete Netflix-overzicht voor april. Er is nog veel meer om naar uit te kijken deze maand!