Johnny Depp als Gellert Grindelwald in The Crimes of Grindelwald

Heb jij je Smekkies in Alle Smaken al ingeslagen? Deel twee van de Potter-prequel Fantastic Beasts, The Crimes of Grindelwald, staat namelijk vanaf NU op Netflix!

Article continues after the ad

En dat is uiteraard goed nieuws voor de Harry Potter-fans. Of, beter gezegd: de échte Potter-verslaafden. The Crimes of Grindelwald werd door de meeste critici toch wel met de grond gelijk gemaakt en ook veel kijkers vonden het een teleurstelling van Hagrid-achtige proporties. Maar dat betekent ook weer niet dat Crimes of Grindelwald z'n momentjes niet had!

It's a kind of magic

Zo zagen we hoe Newt Scamander (Eddie Redmayne) weer werd herenigd met de jonge versie van Dumbledore (Jude Law) die hem rekruteert in de strijd tegen tovernazi Gellert Grindelwald (Johnny Depp). Tussendoor zagen we weer de meest oogstrelende, mysterieuze magische beesten en epische spreuken. En naast die gigantische, wtf-twist aan het einde, liet de film ook al een beetje doorschemeren dat Dumbledore en Grindelwald ooit meer waren dan alleen vrienden. Iets dat hopelijk in de derde film verder wordt uitgediept. 


Fantastic Beasts 3

Daarover gesproken: er zit eindelijk weer een beetje beweging in deel drie! Eerder dit jaar legde de coronacrisis de opnames plat. Maar sinds een paar weken draaien de camera's weer hoor! En dat is maar goed ook. Deel drie heeft veel goed te maken én moet de Credence-twist in goede banen zien te leiden. De eerste tekenen zijn in ieder geval goed. Zo mogen we ons voorbereiden op een gigantische tovenaarsoorlog!

Fantastic Beasts 3 is vanaf 12 november 2021 in de bioscoop te zien. Al zou die datum natuurlijk nog kunnen veranderen.