Spider-Man

Vanaf vandaag staat de allereerste Spider-Man film op Netflix. In deze superheldenfilm slingert Tobey Maguire ons hart binnen als charmante, maar ook klungelige Peter Parker/Spider-Man die het opneemt tegen zijn grootste vijanden.

Het begin van iets groots

Spider-Man heeft al veel eigen films gehad, maar dit blijft toch onze grote favoriet. Tobey Maguire schittert als de Marvel superheld die bijzondere krachten kreeg nadat hij werd gebeten door een genetisch gemanipuleerde spin. Na een tragedie besluit hij zijn krachten te gebruiken om mensen te beschermen, en om zijn grote liefde Mary-Jan voor zich te winnen. 

 

Record na record

Voordat de Marvel-films record na record braken, waren superheldenfilms helemaal niet zo populair. Spider-Man bracht daar in 2002 verandering in door zelfs succesvoller te zijn dan Harry Potter! Na het succes van Spidey werd duidelijk dat er veel geld was te verdienen met superhelden en de rest is geschiedenis. 

Article continues after the ad

Spider-Man is vanaf vandaag op Netflix te zien. 

Zin in een lekker Netflix weekendje? Bekijk hier de beste films die de streamingdienst te bieden heeft! En hier vind je welke nieuwe titels ze voor ons in petto hebben komende maand