Cursed op Netflix

Fantasyfans hebben sinds The Witcher en misschien The Letter for The King geen echte grote nieuwe magische serie meer gekregen, maar Netflix brengt daar vandaag eindelijk verandering in. Het eerste seizoen van Cursed met in de hoofdrol Katherine Langford (13 Reasons Why) is nu te zien!

Article continues after the ad

Er zijn heel veel verhalen over Arthur en het magische zwaard Excalibur. Maar in deze serie, gebaseerd op de graphic novel van Frank Miller (Sin City), draait het vooral om Nimue (Katherine Langford), de zogenoemde 'Lady in the Lake'. In bepaalde Arthur-verhalen geeft zij het zwaard aan Arthur, maar in deze serie is ze een badass heks die zélf aan de haal gaat met Excalibur.


Frisse twist

Het zorgt voor een frisse twist in een eeuwenoud verhaal, zo schreef onze reviewer. Maar is Arthur dan helemaal weg? Nou, nee. Hij is nu een jonge huurling en gaat samen met Nimue op pad om het magische zwaard naar toverlegende Merlin te brengen. Ondertussen neemt Nimue - die haar magische krachten als een vloek ziet - het ook nog op tegen de Red Paladins. Deze extremistische monks willen magie voorgoed verbannen.

Cursed

Cursed is een grote klapper. In ieder geval qua budget. Netflix knalde er miljoenen tegenaan en dat is te zien ook. Alles oogt groots, meeslepend en indrukwekkend. Heeft Netflix hier weer een grote hit a la The Witcher te pakken?