Kiefer Sutherland

De met prijzen overladen misdaad-actieserie 24, met Kiefer Sutherland als snoeiharde federaal agent Jack Bauer, staat nu in zijn geheel op Netflix!

Article continues after the ad

In 24 volgen we de bikkelharde, tikkeltje gewetenloze agent Jack Bauer (gespeeld door Kiefer Sutherland), de schrik van elke terrorist. Naast spannende intriges, zenuwslopende anti-terrorisme-acties en een geweldige acteerprestatie van Kiefer Sutherland, heeft 24 nog iets dat het onderscheidt van andere series: een tikkende klok! 

Real-time

De gebeurtenissen in de serie spelen zich namelijk in real-time af. Dat wil zeggen: géén time-jumps, alles verloopt van minuut tot minuut. Zo draait elk seizoen om één dag in het leven van Jack en focust elke aflevering op één uur. Even wennen, maar dat maakt het des te spannend.


Extra seizoen

Ook het 'extra seizoen', dat vier jaar na het originele einde van 24 uitkwam, staat nu op Netflix. In deze speciale negende reeks, die voor het eerst 12 uur beslaat (in plaats van de gebruikelijke 24), reizen we af naar Londen. Jack is voortvluchtig en verblijft in de Engelse hoofdstad, net als zijn vroegere collega Chloe O'Brian. Jack wil een aanslag op president James Heller, die op dat moment ook in Londen verblijft, verijdelen om te voorkomen dat er een oorlog tussen de landen uitbreekt.