De onsterfelijke actieheldin Charlize Theron knokt tegen een boosaardig bedrijf dat haar DNA wil stelen. De spectaculaire Netflix Original The Old Guard zie je nu op Netflix!

In The Old Guard wordt de wereld beschermd door een team onsterfelijke huurlingen, onder leiding van Andromache (Theron). Samen met Joe (de Nederlands-Tunesische acteur Marwan Kenzari, aka ‘Hot Jafar'), Booker (Matthias Schoenaerts) en de rest, bezoekt ze al eeuwenlang conflictgebieden om gevaarlijke situaties te beëindigen.

Dit ging lange tijd goed, maar in de 21ste eeuw heeft iedereen een camera op zak. Hierdoor vallen de eeuwig jonge gezichten enorm op, en krijgt farmaceut Merrick (Harry Melling) een slim idee. Hij probeert het DNA van de onsterfelijke krijgers te gebruiken om pillen te maken waarmee je eeuwig jong blijft!

Article continues after the ad

Daarnaast ontdekt de jonge Nile Freeman (KiKi Layne) dat ze niet kan sterven, en wordt ze door The Old Guard ingelijfd als nieuwe rekruut.

The Old Guard op Netflix

The Old Guard is geregisseerd door Gina Prince-Bythewood, die bekend werd door The Secret Life Of Bees en Beyond The Lights. Hoewel ze met actiefilms weinig ervaring had, is de actie juist wél het sterke punt van The Old Guard, zoals je in onze recensie kunt lezen!

Actie kun je prima aan Theron overlaten: dankzij rollen in Atomic Blonde en Mad Max: Fury Road is ze zelfs één van de grootste actiesterren van het moment! Schijnbaar werkt Netflix aan een vervolg op Atomic Blonde, maar een rol in de Fury Road-prequel zit er - tot haar grote verdriet - niet in.

Hierna zal Prince-Bythewood zich waarschijnlijk bezighouden met een paar superheldenfilms in het Spider-Man-universum: Black Cat en Silver Sable. Als The Old Guard goed bekeken wordt, zit er waarschijnlijk óók nog wel een sequel in. Dat is het voordeel van onsterfelijke hoofdpersonen!