Fotograaf
Disney/Marvel Studios
Falcon and the Winter Soldier op Disney+

De Marvel-superhelden Falcon en Winter Soldier hebben een paar drukke weken voor de boeg. In de nieuwe Disney+-serie vechten ze tegen fascisten, superschurk Baron Zemo en… elkaar! The Falcon and the Winter Soldier staat vanaf vandaag op Disney+!

Naast het mysterieuze, en soms ronduit vage WandaVision is The Falcon and the Winter Soldier véél meer rechttoe rechtaan. Captain America is met pensioen, en de vraag is wie het onverwoestbare schild van hem overneemt.

Cap zelf zag Falcon wel zitten als opvolger, maar de Amerikaanse overheid heeft andere plannen. Zij kiezen voor de ‘patriot’ (zeg maar gerust fascist) John Walker, die álles doet wat de overheid van hem verlangt.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

The Falcon and the Winter Soldier op Disney+

Op de achtergrond werkt Baron Zemo (Daniel Brühl) hard om de reputatie van superhelden te vernietigen. Falcon en Winter Soldier moeten de handen ineenslaan om de situatie te redden. De twee zijn allebei vrienden van Captain America, maar onderlig botert het helemáál niet tussen de twee superhelden.

The Falcon and the Winter Soldier is iedere vrijdag vanaf 09:00 uur te streamen op Disney+. De nieuwe Marvel-serie bestaat uit zes afleveringen van ongeveer een uur. Als je meer wilt weten over de nieuwe superheldenserie, dan raden we dit artikel aan: binnen no-time ben je helemaal up-to-date!

Als de avonturen van en Bucky Barnes klaar zijn is het nog maar héél even wachten op de volgende Marvel-serie: die draait om de wispelturige halfgod Loki!