Jan Kooijman

Jan Kooijman gaat een nieuw (nou ja, nieuw...) programma presenteren voor mensen die worden geghost. Maar het programma is nog niet eens begonnen en krijgt nu al bakken kritiek. 

In een promofilmpje liet KRO-NCRV weten dat je je nu op kan geven voor Geghost als er iemand is die je negeert. “Het zal je maar gebeuren. Geen blauwe vinkjes meer bij je berichten, je wordt ontvolgd op social media en als je belt, krijg je de voicemail. Je bent geghost door die ene speciale persoon”, aldus Jan in de video. 

'Laat mensen met rust'

Maar de reacties zijn niet heel positief. “Wat een kutprogramma KRO-NCRV, het slaat echt nergens op, laat mensen met rust”, roept een boze twitteraar. “KRO-NCRV dit kan echt niet, als je bent geghost wil iemand duidelijk geen contact met je, dus waarom er dan met een cameraploeg naartoe?”, klinkt nog een ander. En: “Mijn stalker be like: Oh yes, ik ga me nu aanmelden! Echt fuck off hoor, KRO-NCRV." 

Article continues after the ad

Geghost

In het programma zal Jan Kooijman samen met de kandidaten uitzoeken waarom ze precies geghost worden. De beschrijving lijkt echter precies op een al bestaand MTV-programma. "Wordt door dezelfde producent gemaakt. We gaan een NL'se versie maken, met hopelijk minder Jerry Springer-gescheld op het eind!", reageert Jan. Nou Jan, het schelden begint nu al!