Angela de Jong, commentaar

Van Angela de Jong zijn we gewend dat ze zo nu en dan een programma op de pijnbank legt. Gisteren ging ze een stapje verder door ook zélf wat onderzoek te doen. En haar ontdekking komt als een grote schok voor omroep NTR.

Article continues after the ad

Angela schreef eerder deze week een vernietigende column over Jouw Stad, Ons Dorp. Volgens de AD-ster is dat programma, met als doel: vooroordelen bestrijden, juist zéér slecht bezig en creëert het zelfs nieuwe vooroordelen. "Het is de zoveelste platte variant geworden op Jouw Vrouw, Mijn Vrouw en Steenrijk Straatarm, waarbij het effectbejag vooropstaat", schreef ze. Maar nu doet Angela er nog een schepje bovenop: Jouw Stad, Ons Dorp doet aan... kijkersbedrog?!

Kijkersbedrog

Angela is er tot haar grote verbazing achtergekomen dat "de keurige publieke omroep" zich schuldig maakt aan kijkersbedrog, schrijft ze in haar nieuwste column. Dat heeft alles te maken met Jouw Stad, Ons Dorp. Sommige deelnemers slapen namelijk gewoon ergens anders, meldt Angela, en dat gaat uiteraard tegen het hele programmaprincipe in. Het is juist de bedoeling dat men van slaapplek wisselt. "Een wakkere bewoonster van Ermelo meldde me dat de deelnemers Sophia de Boer en haar man helemaal niet in het plakkerige studentenhuis hebben geslapen, zoals in het programma doelbewust wordt gesuggereerd."

Jouw Stad, Ons Dorp - "Een theetje drinken"

Voormalig Mrs. Netherlands Universe Sophia en haar man Erik uit het Gelderse Ermelo ruilen met studenten Lisa en Jurjen uit Groningen. Daar maken ze kennis met een wel heel interessant synoniem van "een theetje drinken".

Geplaatst door NTR op Vrijdag 1 mei 2020


NTR schrikt zich rot

"En dat de studenten die zogenaamd in hun huis logeren, elke avond na de opnames naar een camping aan de rand van het dorp werden gebracht. Een half ochtendje bellen leerde dat dit veel vaker gebeurt, misschien wel in de helft van de afleveringen", gaat Angela verder. Omroep NTR laat in een reactie aan het AD weten verrast en geschokt te zijn. 

Opheldering

De omroep gaat de producent van Jouw Stad, Ons Dorp nu om opheldering vragen. "Wij zijn hiervan geschrokken. De NTR hecht aan zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. Die zijn hier in het geding en dat vinden we kwalijk", schrijft de NTR aan het AD. "Als uitzendende omroep zijn wij hiervoor verantwoordelijk, daarom zullen wij intern bespreken hoe het mogelijk is dat dit heeft kunnen gebeuren en hebben wij de producent om opheldering gevraagd. Het spreekt voor zich dat wij er alles aan zullen doen om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt." Uiteindelijk bleef vier van de twaalf koppels niet slapen in het huis, maar in een accommodatie in de buurt.