Hoewel sommige mensen de (inmiddels 82-jarige) King nog steeds zien rondlopen, is Elvis Presley toch echt al veertig jaar dood. De NTR pakt uit op zijn sterfdag.

Article continues after the ad

Elvis Lives! (dus toch)

Op 16 augustus, de precieze sterfdag van Elvis Presley, staat de NTR stil bij het veertigjarige "jubileum" met de documentaire Elvis Lives! en het tributeconcert Elvis Leeft Live. Matthijs van Nieuwkerk, Art Rooijakkers en Andrew Makkinga onderzoeken in de documentaire in hoeverre Elvis nog leeft, veertig jaar na zijn dood. Art, die zelf een groot Elvisfan is, rest naar de Verenigde Staten waar hij de Sun Studio en Graceland in Memphis bezoekt en Elvis' geboortehuis in Tupelo aandoet.

Andrew ontmoet in Las Vegas, dat vaak in één adem met The King of Rock and Roll wordt genoemd, diverse Elvis-imitators. Matthijs duikt in de Elvis-cultuur van Japan, een land met ontzettend veel fans van de zanger.

Voor het concert Elvis Leeft Live ontvangt Eric Corton Nederlandse artiesten die allemaal iets hebben met The King. Onder meer Anita Meyer, George Baker, Douwe Bob, Lucas Hamming en Jett Rebel vertellen hun Elvis-verhaal en zingen zijn grootste hits.

Elvis Presley

Elvis Aaron Presley werd in 1935 in Mississippi geboren en overleed (toch echt) in 1977 in Tennessee. Hij is een van de bestverkochte soloartiesten in de geschiedenis van de muziekindustrie, met een geschatte verkoop van ongeveer 600 miljoen platen wereldwijd.

In de eerste helft van de jaren 60 focuste The King zich vooral op het maken van films. Bekende titels uit zijn filmografie zijn Love Me Tender, Blue Hawaii, Viva Las Vegas en Jailhouse Rock. Over die laatste gesproken: een klein voorproefje van wat er op 16 augustus ongetwijfeld langs gaat komen, zie en beluister je in de video hierboven!