De NPO-programmeurs beginnen hun week met een keihard stukje verontwaardiging van Angela de Jong, Hilversums Waldorf en Statler ineen. Ze snapt niets van het uitzendtijdstip van de nieuwe serie Commando's.

Article continues after the ad

Angela gaat er in haar nieuwste column voor het AD weer lekker met gestrekt been in. "Onbegrijpelijk!", scandeert ze. Haar verontwaardiging heeft alles te maken met de nieuwe hoogwaardige dramaserie Commando's. Volgens de columniste zijn de afleveringen "weggemoffeld" op een tijdstip met veel te veel hevige concurrentie - en dat vindt ze doodzonde.

Commando's op NPO 3

Foto: Graham Bartholomew


Angela de Jong over Commando's

De tweede aflevering van Commando's, gisteren om 20:20 uur te zien op NPO 3, trok nog maar de helft van de kijkers als je het met vorige week vergelijkt. "Van ruim 659.000 naar 361.000. En dat is echt zonde", zo vindt Angela. Hartstikke dom van de NPO 3 om zo'n serie op zo'n moment in te plannen, betoogt ze. "Recht tegenover kijkcijferknallers als Onze Boerderij (NPO 1), Miljoenenjacht (SBS 6) en Weet ik Veel (RTL 4) zodat je zeker weet dat hij ondersneeuwt bij het grote publiek. En dan heb je ook nog de pech dat dezelfde avond op Eén en Netflix het tweede seizoen van het veelgeprezen Undercover wordt uitgezonden."

Karma is a bitch

Angela noemt Commando's een serie "met internationale allure". "Een reeks waar je trots op kunt zijn. Trots op móet zijn." Volgens haar is de NPO dat absoluut niet en dat baseert ze dan op het drukke uitzendtijdstip. Eigen schuld, dikke bult? "Hoor ik iemand ‘karma’ roepen?" Als je net als Angela een trouwe Commando's-fan bent, zal het je zijn opgevallen dat er nu standaard ondertiteling bij zit. Vorige week kwam er namelijk flink wat kritiek van kijkers die er geen bal van verstonden. Snel gefixt dus! Met een hele makkelijke, doeltreffende oplossing. "Was het terugwinnen van teleurgestelde kijkers ook maar zo makkelijk", sluit Angela cynisch af...

Commando's is elke zondag rond 20:20 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle aflevering ook alvast vooruitkijken op NPO Plus.