Monic Hendrickx in Penoza De Film

Vorig jaar werd bekend dat Luther uit Penoza zijn eigen spin-off krijgt. Inmiddels weten we ook wanneer we kunnen genieten van deze gloednieuwe miniserie!

Luther

Eind 2019 werd Penoza: The Final Chapter uitgebracht in de bioscopen. Maar ondanks de redelijk uitgesproken titel, blijkt het verhaal rondom Carmen van Walraven en haar handlangers nog niet helemaal verteld. Sterker nog: het verloren hoofdstuk rond Luther (gespeeld door Raymond Thiry uit Undercover) is omvangrijk genoeg voor een vierdelige miniserie, genaamd Doodstil. Hierin leren we de koelbloedige killer van een hele andere kant kennen!
 


Wraak

Doodstil speelt zich af voor de gebeurtenissen in Penoza. Luther staat op het punt zijn leven te beteren. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer zijn nichtje Puk (Sallie Harmsen) in de problemen komt met een criminele bende, moet hij toch weer de wapens oppakken. Gedreven door wraak groeit Luther uit tot een van de gevreesde moordenaars uit de Nederlandse onderwereld.

Article continues after the ad

Misdaadserie

De NPO maakte onlangs bekend dat Doodstil vanaf 27 december wekelijks te zien is op NPO 3, NPO Start en NPO Plus. Willem Gerritsen (Penoza) tekende voor de regie en Philip Delmaar (Hoogvliegers) schreef het scenario voor deze misdaadserie van eigen bodem!