De zondagavond zal het komende televisieseizoen niet helemaal hetzelfde zijn: Yvon Jaspers maakte vandaag bekend dat er voorlopig geen nieuw seizoen van het kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw in de planning staat.

Article continues after the ad

Yvon onthulde het verrassende nieuws in het weekblad Story. In een interview vertelde de presentatrice: “Behalve een paar specials rondom Boer zoekt Vrouw staat er voor mij niets op stapel. De NPO heeft vooralsnog geen plannen om een nieuw seizoen te starten. Er zijn ook nog geen nieuwe boeren geselecteerd.”

Kookboek

Het nieuws is vooral opvallend omdat Boer Zoekt Vrouw al jaren het best bekeken programma is op de Nederlandse televisie. Toch kan dat tegelijkertijd de oorzaak zijn van het onzekere lot van het datingprogramma. Volgens veel mensen zou Boer Zoekt Vrouw namelijk beter passen bij een commerciële dan bij een publieke omroep. Wat de reden ook is, Yvon Jaspers vindt het naar eigen zeggen niet erg om de komende tijd wat minder televisiewerk te hebben: “Dat geeft me de tijd om met andere dingen bezig te zijn.” Jaspers werkt momenteel aan een kookboek waarin Scandinavisch gebak voor bij de thee en koffie centraal staat.