De Spy Kids staan op het punt om een comeback te maken in de bioscoop. En gelukkig keert bedenker Robert Rodriguez ook terug in de regiestoel!

Robert Rodriguez groeide dankzij ultragewelddadige films als From Dusk Till Dawn, Sin City en Machete uit tot een ware cultheld. Maar dat deze regisseur ook een zachtaardige kant had, bewees hij in 2001 wel met Spy Kids. In deze charmante familiefilm werkt een echtpaar voor een geheime organisatie als superspionnen. Wanneer zij echter worden ontvoerd, moeten hun twee kinderen in actie komen. Gelukkig blijkt de appel niet ver van de boom te vallen!


Comeback

Spy Kids was een hit en al een jaar later verscheen een misschien nog wel beter vervolg, genaamd Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams. Aan de sequels en spin-offs die daarop volgden zullen we verder niet al te veel woorden maken, maar inmiddels kunnen we uitkijken naar een heuse reboot. En volgens Deadline maakt Robert Rodrigeuz daarbij een comeback als schrijver én regisseur. Of de cast ook (deels) terugkeert is nog maar de vraag; Alexa Vega en Daryl Sabata zijn inmiddels net iets te oud om opnieuw in de huid van de titelhelden te kruipen.

Article continues after the ad